majupa

majupa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Placuszki ryżowo-brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i sycące placuszki.

Placuszki ryżowo-brzoskwiniowe

Składniki:

Placuszki ryżowo-brzoskwiniowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ryżowo-brzoskwiniowe
Ryż ugotować w osolonej wodzie.Jajka roztrzepać z cukrem waniliowym. Do jajek należy dodać mąkę, proszek do pieczenia i jogurt brzokswiniowy. Jeśli opakowanie jest małe, można dodać dwa jogurty. Owoce kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Wszysko razem mieszamy. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki na rumiano. Można posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ryż jajko jajka