iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placuszki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Trudno uwierzyć, że proste danie może tak świetnie smakować, te placuszki szczególnie smakują mojej mamie. Można podawać z dipami.

Placuszki warzywne

Składniki:

Placuszki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Placuszki warzywne
Fasolkę i marchew gotujemy na miękko. Przecedzamy i siekamy. Następnie mieszamy z posiekanym szczypiorem, koprem oraz rozkłóconymi jajkami i mąką. Solimy pieprzymy wszystko do smaku, mieszamy. Porcje masy wykładamy łyżką na gorący olej i smażymy na złoto podłużne placuszki . Odsączamy na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka