Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Placuszki z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie placuszki z chleba z dodatkiem wędzonego boczku. W smaku przypominają placki ziemniaczane. Podawać ze śmietaną lub same.

Placuszki z chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z chleba

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z chleba
Chleb pokroić na mniejsze kawałki i zalać mlekiem. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.

Cebule obrać posiekać i zeszklić na oleju. Wszystko przełożyć do jednej miski dodać mąkę , jajka i zmiksować na masę blenderem.

Masę chlebową doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcję ciasta .

Smażyć na złoty kolor z obu stron. 
Placuszki z chleba
Chleb pokroić na mniejsze kawałki i zalać mlekiem.
Placuszki z chleba
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebule obrać posiekać i zeszklić na oleju.
Placuszki z chleba
Wszystko przełożyć do jednej miski dodać mąkę , jajka i zmiksować na masę blenderem.
Placuszki z chleba
Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcję ciasta . Smażyć na złoty kolor z obu stron.