Sposób przygotowania:
Placuszki chlebowe z dodatkiem sera żółt
Chleb pokroić w kostkę średniej wielkości ( razem ze skórkami), przełożyć do większej miski. Ser zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do chlebka. Dodać także koperek. Wymieszać wszystko dokładnie. W drugiej misce jajka roztrzepać ze solą, pieprzem i bazylia. Dodać mleko i zamieszać. Przelać do chleba i wtedy dodać łyżkę śmietany i po raz ostatni wszystko dobrze zamieszać.Na patelni rozgrzać tłuszcz ( ja użyłam oleju) i kłaść łyżką placuszki ( ja pomogłam sobie foremką do smażenia jajek i placków). Smażyć placuszki z obu stron na złoto. Zdjąć z patelni i na chwilę położyć na ręcznik papierowy. Podawać. Można posmarować ketchupem. Zaletą tego śniadanka jest to,że na zimno również dobrze smakuje. Polecam i smacznego!