Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Placuszki z cukinii i jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne placuszki, dobre w wersji solo, z ketchupem lub innymi dodatkami (np. kwaśną smietaną lub dipem)

Placuszki z cukinii i jarmużu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z cukinii i jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii i jarmużu
Waga cukinii jest po obraniu i pozbawieniu miąższu i ziaren. Cukinie ścieramy na małych oczkach, po czym dokładnie ją odciskamy. Ziemniaki ścieramy na najdrobniejszych otworach i dodajemy do cukinii. Cebulę kroimy w kostkę, natomiast liście jarmużu (bez łodyżek) dość drobno siekamy - przekładamy do pozostałych  warzyw. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, nieco pieprzu i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy po obu stronach cienkie placuszki.
Placuszki z cukinii i jarmużu
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Placuszki z cukinii i jarmużu
Etap 2 cukinię oraz ziemniaki ścieramy na tarce
Placuszki z cukinii i jarmużu
Etap 3 dodajemy cebulę oraz posiekany jarmuz
Placuszki z cukinii i jarmużu
Etap 4 dodajemy jajko i mąkę - dokładnie mieszamy