Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Placuszki z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybkie i smaczne, a do tego zdrowe placuszki z jarmużem. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub surówką

Placuszki z jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z jarmużem

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z jarmużem
Jarmuż dokładnie umyć, osuszyć, usunąć zgrubienia i porwać lub pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Jajka zmiksować z jogurtem i mąką, dodać sól i pieprz do smaku, następnie połączyć z jarmużem i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego. Kłaść łyżką średniej wielkości placki. Smażyć z obu stron na rumiano. Odkładać na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Placuszki z jarmużem
Jarmuż dokładnie umyć, osuszyć, usunąć zgrubienia i porwać lub pokroić na kawałki, wrzucić do miski.
Placuszki z jarmużem
Jajka zmiksować z jogurtem i mąką, dodać sól i pieprz do smaku, następnie połączyć z jarmużem i wymieszać.
Placuszki z jarmużem
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego. Kłaść łyżką średniej wielkości placki.
Placuszki z jarmużem
Smażyć z obu stron na rumiano. Odkładać na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Tagi:

jajko jajka