Sposób przygotowania:
Placuszki z ryżem
Ryż ugotować w wodzie. Po ugotowaniu wyjąć z torebki. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę. Fileta pokroić i podsmażyć na patelni. Pieczarki tak samo pokroić w kostkę i podsmażyć lekko na patelni.
Wszystko włożyć do jednej miski. Dodać starty ser żółty, 1 jajko i przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. W garnuszku rozmącić mąkę z 2 pozostałymi jajkami. Zalać wcześniej przygotowane składniki.
Całość przekładać na podsmażony olej na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wszystko włożyć do jednej miski. Dodać starty ser żółty, 1 jajko i przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. W garnuszku rozmącić mąkę z 2 pozostałymi jajkami. Zalać wcześniej przygotowane składniki.
Całość przekładać na podsmażony olej na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor.