Sposób przygotowania:
Placuszki z selera
Seler i marchew obieramy,myjemy i ścieramy na tarce.Seler posypujemy kurkumą.
Plastry szynki kroimy bardzo drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, kroimy w drobną kosteczkę.
Do miski wkładamy, starte warzywa, cebulę, szynkę 2 łyżki jogurtu, jajko, mąkę, pieprz i sól. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu.
Przygotowujemy sos jogurtowo czosnkowy:kroimy na drobno szczypiorek. 6 łyżek jogurtu mieszamy z pokrojonym czosnkiem i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Placuszki podajemy razem z sosem.
Plastry szynki kroimy bardzo drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, kroimy w drobną kosteczkę.
Do miski wkładamy, starte warzywa, cebulę, szynkę 2 łyżki jogurtu, jajko, mąkę, pieprz i sól. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu.
Przygotowujemy sos jogurtowo czosnkowy:kroimy na drobno szczypiorek. 6 łyżek jogurtu mieszamy z pokrojonym czosnkiem i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Placuszki podajemy razem z sosem.