Sposób przygotowania:
Pizza z selerem naciowym
Ciasto: W misce wymieszać mąkę z solą i suchymi drożdżami, dodać oliwę i ciepłą wodę. Wyrabiać elastyczne ciasto przez 10 min. podsypując mąką. Miskę wysmarować oliwą i przełożyć wyrobione ciasto, przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po upływie 30 do 1 godz. ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze chwilę wyrabiać. Podzielić na pół i rozwałkować dwa 30-centymetrowe placki. Sos: Rozgrzać oliwę i podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. dodać posiekany czosnek, przecier, pokrojone pomidory, cukier i oregano. Gotować na małym ogniu przez ok. 20 min. Sos rozsmarować na pizzach. Dodać pokrojone i podsmażone pieczarki z cebulką, pokrojony seler, kukurydzę, starty ser żółty i mozzarellę. Pizzę piec w 200°C przez ok. 15 minut.