Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo szybkie i bardzo smaczne placuszki z wątróbki.

Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem

 

  • 30 dkg wątróbki z kurczaka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • masło lub olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem
Wątróbkę dokładnie obieramy z błonek i płuczemy. Kroimy na drobne kawałki. Przekładamy na miski. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz cebulę. Wbijamy jajko oraz wsypujemy przyprawy. Starannie całość mieszamy. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem nakładamy łyżką niewielkie porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z pieczywem.
Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem
Wątróbkę dokładnie obieramy z błonek i płuczemy. Kroimy na drobne kawałki. Przekładamy na miski.
Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem
Dodajemy posiekany szczypiorek oraz cebulę. Wbijamy jajko oraz wsypujemy przyprawy.
Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem
Starannie całość mieszamy łyżką, aby składniki się połączyły.
Placuszki z wątróbki ze szczypiorkiem
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem nakładamy łyżką niewielkie porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z pieczywem.