Sposób przygotowania:
Placuszki ziemniaczane z pokrzywą i czosnkiem
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce warzywnej duże oczka.
Z pokrzywy odcinamy listki, zalewamy je gorąca woda i zostawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy. Drobno siekamy. Siekamy także czosnek niedźwiedzi.
Zieleninę dodajemy do ziemniaków. Wbijamy 2 jajka, mieszamy. Solimy dodajemy mąkę, doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, sola i pieprzem białym. Dobrze mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy placuszki smażymy na złoto.
Z pokrzywy odcinamy listki, zalewamy je gorąca woda i zostawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy. Drobno siekamy. Siekamy także czosnek niedźwiedzi.
Zieleninę dodajemy do ziemniaków. Wbijamy 2 jajka, mieszamy. Solimy dodajemy mąkę, doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, sola i pieprzem białym. Dobrze mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy placuszki smażymy na złoto.