Sposób przygotowania:
Pleśniak
Cukier, margarynę, smalec i żółtka zmieszać razem.Składniki muszą się dokładnie połączyć.Do tego dodać mąkę i proszek do pieczenia.Zagnieść ciasto i podzielić je na trzy części.Do jednej części dodać kakao a dwie pozostawić białe.Ciasto włożyć na chwilę do zamrażalnika.Chodzi o to żeby się dobrze tarkowało.Blaszkę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia.Pierwszą białą część potarkować na dno blachy.Na to potrzeć część z kakaem.Następnie ułożyć owoce lub dżem(u mnie najbardziej lubią dżem z czarnej porzeczki). Białka ubić z cukrem i kisielem na sztywno i polać na owoce.Na ubite białko potrzeć ostatnią część ciasta. Piec w tem.170-180 stopni około godziny. Posypać pudrem cukrem lub polukrować.
iwona3004
asia77
luna
misia53
misia14
sylwus
eliza739