Sposób przygotowania:
Pleśniak
Mąka + proszek + 1/2 szklanki cukru + margaryna+żółtka=ciasto. zamrażalnika na pół godziny. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, (jeżeli jest kruche układać po kawałku). Pozostałe 1/3 podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao i włożyć obie części do zamrażarki na ok 1godz.Na ułożone na blasze ciasto smarujemy powidłami.Następnie z białek i 1 szklanki cukru oraz cukru waniliowego (ja daję tylko 3/4 szklanki)ubić pianę, którą nakładamy na ciasto. Później ciemne ciasto ścieramy na tarce na pianę. Piec od 45 do 50 min. Nie przypalić.Smacznego:))
msewka
Pyza
Sarenka
kinga
Sareno w zupelnosci sie zToba zgadzam.To ciasto to rowniez jest smak mojego dziecinstwa,zreszta juz kiedys pisalam o tym.
Przyznam,ze gdybym plesniaka piekla pierwszy raz to napewno nie skorzstalabym z tego przepisu bo dla mnie ma za wiele niewiadomych i jest niedokladny:)
kaska215
A.B.