miki170200

miki170200

Kucharz
[Przepisów: 15]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli lubisz słodkie rzeczy zrób pleśniak.

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Przygotowanie:

Białko ubić na sztywno z cukrem.Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem do pieczenia i margaryną.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną z nich połączyć z kakao.Do wysmarowanej tłuszczem formy,zetrzeć na tarce jedną z jasnych części ciasta.Rozsmarować dżem.Zetrzeć ciemną część ciasta.Wyłożyć ubite białka .Zetrzeć ostatnią część ciasta.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.

Tagi:

jajko jajka