Sposób przygotowania:
Pleśniak
Przygotowanie:
Białko ubić na sztywno z cukrem.Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem do pieczenia i margaryną.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną z nich połączyć z kakao.Do wysmarowanej tłuszczem formy,zetrzeć na tarce jedną z jasnych części ciasta.Rozsmarować dżem.Zetrzeć ciemną część ciasta.Wyłożyć ubite białka .Zetrzeć ostatnią część ciasta.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Białko ubić na sztywno z cukrem.Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem do pieczenia i margaryną.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną z nich połączyć z kakao.Do wysmarowanej tłuszczem formy,zetrzeć na tarce jedną z jasnych części ciasta.Rozsmarować dżem.Zetrzeć ciemną część ciasta.Wyłożyć ubite białka .Zetrzeć ostatnią część ciasta.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.