RENATA P.

RENATA P.

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kruche smaczne ciasteczko do kawusi :)

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • Składniki:
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 6 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • prażone jabłka ze słoika

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Wykonanie: Margarynę rozgnieść z mąką,dodać 6 żółtek i proszek do pieczenia.Dokładnie zagnieść ciasto.Następnie podzielić na 3 części.Jedną częścią wyłożyć dno blaszki.Na to wyłożyć jabłka.Drugą część ciasta wymieszać z kakao,rwać na kawałki i rzucać na jabłka.Trzecią część ciasta włożyć do zamrażarki.W tym czasie ubić pianę z 6 białek+ szklanka cukru na sztywno,wyłożyć do blaszki.Schłodzoną trzecią cześć ciasta potarkować na tarce jarzynowej po pianie.Piec ok.45 min. w temp.180 stopni