Sposób przygotowania:
Pleśniak
Tłuszcz rozpuszczamy , żółtka z cukrem ucieramy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, mąkę z proszkiem i mieszamy.
Robimy kulę, ciasto dzielimy na 3 części. Jedną rozrabiamy z kakaem, i wkładamy wszystkie części do zamrażalnika na 1 godzinę.
Większą część wykładamy na spód blachy, pokrywamy ją marmoladą lub owocami.Przykrywamy następną częścią( tą z kakaem).
Przykrywamy pianą (3/4 szklanki cukru i 5 białek) i na górę kładziemy ostatnią część ciasta.
Całe ciasto musi być szatkowane na tarce.
Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Robimy kulę, ciasto dzielimy na 3 części. Jedną rozrabiamy z kakaem, i wkładamy wszystkie części do zamrażalnika na 1 godzinę.
Większą część wykładamy na spód blachy, pokrywamy ją marmoladą lub owocami.Przykrywamy następną częścią( tą z kakaem).
Przykrywamy pianą (3/4 szklanki cukru i 5 białek) i na górę kładziemy ostatnią część ciasta.
Całe ciasto musi być szatkowane na tarce.
Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C.