elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Płonące lody z owocami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Płonące lody z owocami. Owoce obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Wycisnąc mandarynki i sok zlać

Płonące lody z owocami

Składniki:

Płonące lody z owocami

 

Sposób przygotowania:

Płonące lody z owocami
Owoce obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Wycisnąc mandarynki i sok zlać. Z winogron usuwamy pestki i kroimy na cwiartki. Do owoców doajemy miód i wino i mieszamy w naczyniu.  Przekąłdamy od mniejszych salaterek i odstawiamy na 20 min do zamrażalnika. Przed podaniem conajmniej godzinę wczesniej wyjąć lody z zamrażalnika (czyli powinno je się robić ok 1.5 h wczesniej przed spozyciem) i wlozyć do lodówki.



Smacznego.