Sposób przygotowania:
Pluszki - bułeczki na sposób rosyjski
Mleko podgrzać aby było letnie. Masło roztopić - ostudzić trochę. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier, drożdże. Dodać majonez, wlać mleko i roztopione masło. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce. Można też wyrobić ciasto w maszynie do chleba. ja swoje przenocowałam w lodówce i rano zabrałam się do pracy. Z ciasta odrywać małe kawałki. Formować kulki, każdą rozwałkować, nałożyć na nią farsz. Zwinąć jak naleśnik. Każdy rulonik nacinamy wzdłuż zostawiając z każdego końca po ok 1/4 długości. Końce przekładamy przez rozcięcie. Formujemy ładne bułeczki. Odstawiamy jeszcze na chwilę do napuszenia. Przed pieczeniem smarujemy bułeczki roztrzepanym jajkiem. Piekłam 17 minut w 170st.Można też użyć nadzienia z białego serka i rodzynek. Tak naprawdę wszystko zależy od wyobraźni i smaku :) Przepis znalazłam na blogu "Moje wypieki" i nieco go zmodyfikowałam.