milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pod ubitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zajada się nim cała rodzina

Pod ubitą śmietaną

Składniki:

Pod ubitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Pod ubitą śmietaną
Jajka mieszamy z cukrem. Orzechy mielimy i dodajemy do jajek razem z proszkiem do pieczenia. Wszystko ze sobą łączymy. Ciasto przekładamy do formy nasmarowanej tłuszczem i pieczemy przez pół godziny w temperaturze 180 stopni. Ostudzamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z żelatyną. Ciasto smarujemy powidłami i układamy ubitą śmietaną. Dekorujemy według własnego uznania.

Tagi:

jajko jajka