gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Podgrzybki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podawać jako samodzielną przekąskę, jako dodatek do sałatek, mięsa, wędlin, pieczywa

Podgrzybki marynowane

Składniki:

Podgrzybki marynowane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki marynowane
Grzyby oczyścić przełożyć do garnka zalać wrzątkiem i gotować przez ok. 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą i przełożyć do słoików. Składniki zalewy dodajemy do garnka zagotować i doprawić do smaku. Gorącą zalewą zalać grzyby w słoiku i dobrze zakręcić. Pasteryzować przez ok. 45 minut. Przygotowane słoiki odkładamy w chłodne i ciemne miejsce.