Sposób przygotowania:
Podgrzybki marynowane
Skracamy nóżki do długości 1 cm-nie obrywamy ich. Myjemy grzybki a następnie obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.Kiedy będą gotowe odcedzamy po czym przelewamy gorącą gotowaną wodą.+++Zalewa--> 1/2 l octu, 2,5 l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli- mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.+++Do czystych słoiczków wkładamy po :1 listek laurowy,5 ziaren pieprzu,3 ziarna ziela angielskiego,wiórek cebulki,.Teraz nakładamy do słoiczków grzybki-max do 3/4 wysokości-ubite będą niedobre.Zalewamy gorącą zalewą.Mieszamy delikatnie aby pozbyć się pustych przestrzeni i bąbelków powietrza.Zakręcamy dokładnie słoiki. Gotujemy około 15 minut w wodzie (ma sięgać do 1 cm pod zakrętką).Najlepiej na dnie garnka położyć lniana szmatkę.Wyjmujemy.Odstawiamy do wystygnięcia i praktycznie już za 2 dni można jeść :) Smacznego!