mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

SUPERPRZEPIS

Podgrzybki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Na zimę idealne, domowe grzybki marynowane.

Podgrzybki w occie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podgrzybki w occie

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki w occie
Przygotowanie zalewy. Do garnka wlewam ocet 10 %, wodę, dodaję cebule obraną i pokrojoną w piórka. Wrzucam sól, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę i gotuję około 2minuty od zagotowania. Grzyby oczyszczone i umyte, zalewam gorącą marynatą i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do wyparzonych słoików, zakręcam i pasteryzuje. Słoiki wstawiam do garnka z wodą na wysokości 3/4 słoika i gotuję około 5 minut.
Podgrzybki w occie
Podgrzybki świeżo zerwane oczyszczone z igliwia
Podgrzybki w occie
Grzybki odstawione na noc w marynacie z occtu