p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym

podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym

 

  • 25 dag podgrzybki świeże,
  • 1/2 szt kostka grzybowa,
  • 100 ml śmietana słodka,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 1 łyżeczka skrobia kukurydziana,
  • do smaku sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym
Zagotować szklankę wody, dodać oczyszczone pokrojone w paski podgrzybki, pół kostki grzybowej i gotować 10-15 minut, śmietanę wymieszać ze skrobią kukurydzianą i dodać do grzybów, dodać siekany koperek i ewentualnie doprawić sola i pieprzem, wyłożyć na talerz, podawać z chlebem pełnoziarnistym.
podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym
Etap 1
podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym
Etap 2
podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym
Etap 3
podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym
Etap 4