jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Podgrzybki zapiekane na bagietce

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Domowy pyszny fast food, czyli grzybki leśne zapiekane na bagietce z ziołami prowansalskimi.

Podgrzybki zapiekane na bagietce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podgrzybki zapiekane na bagietce

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki zapiekane na bagietce
Obieramy cebulę, siekamy ją i szklimy na maśle. Dodajemy pietruszkę, posiekany drobniutko czosnek i pokrojone drobno grzyby. Dusimy je około 15 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bagietkę przekrawamy na 4 kawałki.Każdy kawałek przekrawamy poziomo nie docinając do końca. Nakładamy grzyby, a następnie starty ser. Zapiekamy bagietki z grzybami w temp. 180 st.C do chwili, aż bagietka lekko się zarumieni a ser stopi. Podajemy na gorąco.
Podgrzybki zapiekane na bagietce
Obieramy cebulę, siekamy ją i szklimy na maśle.
Podgrzybki zapiekane na bagietce
Obieramy i kroimy drobno grzyby po czym dodajemy do cebuli.
Podgrzybki zapiekane na bagietce
Dusimy grzyby około 15 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.