eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Podsmażana biała kiełbasa Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna kiełbaska nie tylko na wielkanocny stół.

Podsmażana biała kiełbasa Eli

Składniki:

Podsmażana biała kiełbasa Eli

 

  • 8 białych kiełbas surowych
  • 2 cebule
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu chili czosnkowego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 200ml piwa jasnego
  • olej
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Podsmażana biała kiełbasa Eli
Kiełbasę włożyć do wrzątku (nie rozcinać na poszczególne kiełbaski)i gotować około 10 minut.Wyjąć(wywaru nie wylewać,można na nim ugotować zupę)z wywaru,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozkroić kiełbaski na poszczególne sztuki.Cebule pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbaski i zrumienić .Odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,sosy sojowy i chili czosnkowy,czosnek granulowany,paprykę w proszku i smażyć,aż cebula będzie zrumieniona.Wlać piwo i dusić bez przykrycia,aż piwo wyparuje.gotowe kiełbaski ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Smacznego!