Marino2709

Marino2709

Kucharz
[Przepisów: 5]

Podsmażony Ragout z serc wieprzowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna potrawa z serc wieprzowych

Podsmażony Ragout  z serc wieprzowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podsmażony Ragout z serc wieprzowych

 

  • 5 serc wieprzowych
  • 1l. bulionu mięsnego
  • 300g ogórków konserwowych
  • 100ml wody z tych ogórków
  • 1 cebula
  • 10g mąki do zagęszczenia (ew. zagęstnik do sosów jasnych)
  • 1,5 łyżki oleju
  • 5 ziarenek owocu jałowca
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Podsmażony Ragout z serc wieprzowych
Serca dokładnie wyczyścić z resztki krwi, umyć, usunąć żylaste błonki i pokrajać w grubszą kostkę. Ogórki pokroić w plastry a cebulę drobno posiekać. Serca posolić i popieprzyć W odpowiednim rondlu podgrzać olej i serca ze wszystkich stron mocno podsmażyć. Po tym wrzucić cebulę i ogórki, dodać jałowiec i jeszcze krótko smażyć. Po czym wlać bulion, wodę z ogórków i gotować na średnim ogniu ok.70 min aż serca będą odp. miękkie. Na koniec zagęścić mąką lub zagęstnikiem do sosów. Najlepiej podawać z makaronem.
Podsmażony Ragout  z serc wieprzowych
Oczyszczone i pokrojone w grubszą kostkę serca czekają na smażenie
Podsmażony Ragout  z serc wieprzowych
Serca wieprzowe z dodatkami gotowane na średnim ogniu ok.70 min

Tagi:

sosy