Sposób przygotowania:
Sos węgierski z kurczakiem
Mięso myjemy osuszamy, kroimy w paski. Wsypujemy przyprawę do kurczaka oraz suszone pomidory, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kawałki kurczaka na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w pół plasterki, dodajemy do mięsa, mieszamy. Paprykę kroimy w dużą kostkę, chili drobno, dodajemy do dania. Dusimy aż warzywa lekko zmiękną.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę, dokładamy na patelnię.
Dusimy do momentu powstania gęstego sosu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gdyby pomidory puściły zbyt wiele soku, a danie było by za rzadkie można dodać łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w pół plasterki, dodajemy do mięsa, mieszamy. Paprykę kroimy w dużą kostkę, chili drobno, dodajemy do dania. Dusimy aż warzywa lekko zmiękną.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę, dokładamy na patelnię.
Dusimy do momentu powstania gęstego sosu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gdyby pomidory puściły zbyt wiele soku, a danie było by za rzadkie można dodać łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję serdecznie , taki właśnie był :)