Sposób przygotowania:
Poduszeczki z mielonym mięsem.
Wyjąć z zamrażalnika ciasto francuskie w płatach i rozmrozić.Mięso
zmielić lub kupić gotowe mielone,cebulę obrać,umyć,posiekać i ze-
-szklić na tłuszczu,farsz można też przesmażyć z 3 min.doprawić.
Płaty ciasta rozłożyć na stolnicy i wykrawać nożem kwadraty,nakła-
-dać łyżeczką farsz,ale nie za dużo,a następnie drugim kwadratem
zakryć farsz i zalepić dobrze.Można na wierzchu poduszki z ciasta zrobić drabinkę lub inny wzór.Blachę natrzeć cienką warstwą oleju
rozsmarowując pędzelkiem silikonowym i wyłożyć arkuszem folii
aluminiowej lub pergaminu.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. a na bla-
-sze układać kolejno ciastka i posmarować lekko białkiem po powi-
-erzchni i wstawić do piekarnika.Piec 25-30 min.Po upieczeniu wystudzić.
zmielić lub kupić gotowe mielone,cebulę obrać,umyć,posiekać i ze-
-szklić na tłuszczu,farsz można też przesmażyć z 3 min.doprawić.
Płaty ciasta rozłożyć na stolnicy i wykrawać nożem kwadraty,nakła-
-dać łyżeczką farsz,ale nie za dużo,a następnie drugim kwadratem
zakryć farsz i zalepić dobrze.Można na wierzchu poduszki z ciasta zrobić drabinkę lub inny wzór.Blachę natrzeć cienką warstwą oleju
rozsmarowując pędzelkiem silikonowym i wyłożyć arkuszem folii
aluminiowej lub pergaminu.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. a na bla-
-sze układać kolejno ciastka i posmarować lekko białkiem po powi-
-erzchni i wstawić do piekarnika.Piec 25-30 min.Po upieczeniu wystudzić.
tamagochi75