Sposób przygotowania:
poduszeczki z musem i cynamonem
Nadzieniem ciastek jest mus, ja przygotowałam go dużo wcześniej i mam w słoiczkach ale można robić na bieżąco. Owoce obieramy ze skorki, wyciągamy pestki, resztę kroimy w kostkę. Do rondelka wkładamy gruszki, podlewamy odrobiną wody, podduszamy, po ok 5 minutach dodajemy jabłka, całość dusimy ok 30 minut tak aby były miękkie i blendujemy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozkładamy i dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy po łyżeczce musu oraz kilka bakalii. zawijamy i sklejamy jak pierogi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 12-18 minut w temp 180 stopni ( piekarnik z termoobiegiem). Jeszcze ciepłe posypujemy cynamonem. Podawać lekko schłodzone, jeżeli podajemy na gorąco polecam podac z lodami waniliowymi. Smacznego:)