Ciasto kawowo - kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne ciasto na każdą okazje

Ciasto kawowo - kokosowe

Składniki:

Ciasto kawowo - kokosowe

 

 

  • Ciasto kokosowe
  • 20 dag kokosu
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku

 

  • Masa
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki zwykłej
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 3 dag kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym

Sposób przygotowania:

Ciasto kawowo - kokosowe
Ciasto czekoladowe Ubić pianę z białek pod koniec dodać cukier i żółtka całość dobrze wymieszać.Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i przesiane dodać do ubitej piany. Piec 30 minut w temp 160 . Upieczone ciasto przekroić na 2 placki. Ciasto kokosowe Białka ubić z cukrem. Dodać kokos z proszkiem i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp.180 przez 30 minut. Masa Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. W drugiej szklance wody rozpuścić budyń żółtka i mąkę dodać do gotującego się mleka ugotować budyń. Ostudzić- utrzeć masło dodać przestudzony budyń i kawę Przełożenie ciasta Ciasto czekoladowe - połowa masy - ciasto kokosowe - połowa masy - ciasto czekoladowe