Sposób przygotowania:
Podwędzane rolady drobiowe Elimarynowanie kurczaka
Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Piersi rozkroić na pół,ale nie do końca, żeby powstał duży płat. Rozłożyć mięso i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.
przygotowanie marynaty
Do miseczki wlać dym w płynie i sos sojowy. Całość wymieszać i zalać mięso. Piersi włożyć do lodówki i marynować 4 godziny.
przygotowanie rolad
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie rolad cd
Z miąższu dyni 20 dkg pokroić w słupki, resztę w kostkę.
przygotowanie rolad cd
Suszone pomidory wyjąć z oleju i odsączyć. Olej zachować.
przygotowanie rolad cd
Mięso wyjąć z marynaty i oprószyć solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na mięsie rozłożyć suszone pomidory.
przygotowanie rolad cd
Na suszonych pomidorach rozłożyć 1/3 pokrojonej cebuli.
przygotowanie rolad cd
Na pokrojonej cebuli rozłożyć pokrojoną w słupki dynię.
przygotowanie rolad cd
Rolady ścisło zwinąć i obwiązać bawełnianymi nićmi kuchennymi.
duszenie rolad
W rondlu rozgrzać olej i olej z pomidorów. Obsmażyć rolady ze wszystkich stron. Do rolad dodać resztę cebuli, czosnek i smażyć aż cebula się zeszkli. Do rolad dodać marynatę, dynię i chwilę smażyć razem. Podlać mięso wodą, dodać pieprz i dusić aż będzie miękkie. Gotowe rolady wyjąć, lekko przestudzić i odwinąć z nici. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Rolady można podać z ryżem ugotowanym na sypko i buraczkami. Smacznego!