Sposób przygotowania:
Podwójnie kolendrowy flatbread
Zmieszaj w misce mąkę, nasiona kolendry, proszek do pieczenia i sól. Dodaj jogurt i ugniataj aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Pozostaw na 30 minut.
Ciasto podziel na 4 części i każdą z nich rozwałkuj na duży placek w kształcie owalnym.
Na patelni rozgrzej masło 1 łyżkę masła i podsmażaj ciasto aż pojawią się bąbelki a kolor stanie się złotobrązowy. Tuż przed podaniem podgrzej flatbread w piekarniku w 150°C. Pozostałe masło rozpuść i posmaruj nimi chlebki. Posól i posyp kolendrą. Podawaj natychmiast.
Przepis z Polsat Food Network
Ciasto podziel na 4 części i każdą z nich rozwałkuj na duży placek w kształcie owalnym.
Na patelni rozgrzej masło 1 łyżkę masła i podsmażaj ciasto aż pojawią się bąbelki a kolor stanie się złotobrązowy. Tuż przed podaniem podgrzej flatbread w piekarniku w 150°C. Pozostałe masło rozpuść i posmaruj nimi chlebki. Posól i posyp kolendrą. Podawaj natychmiast.
Przepis z Polsat Food Network