Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Podwójnie kolendrowy flatbread

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To danie, które pięknie pachnie i pysznie smakuje! Przygotuje podwójnie kolendrowy flatbread w swoim domu.

Podwójnie kolendrowy flatbread

Składniki:

Podwójnie kolendrowy flatbread

 

 

  • 1 łyżeczka nasion kolendry, zmiażdżonych

 

  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • ½ łyżeczki soli

 

 

 

 

  • 4 łyżki świeżo posiekanej kolendry

Sposób przygotowania:

Podwójnie kolendrowy flatbread
Zmieszaj w misce mąkę, nasiona kolendry, proszek do pieczenia i sól. Dodaj jogurt i ugniataj aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Pozostaw na 30 minut.

Ciasto podziel na 4 części i każdą z nich rozwałkuj na duży placek w kształcie owalnym.

Na patelni rozgrzej masło 1 łyżkę masła i podsmażaj ciasto aż pojawią się bąbelki a kolor stanie się złotobrązowy. Tuż przed podaniem podgrzej flatbread w piekarniku w 150°C. Pozostałe masło rozpuść i posmaruj nimi chlebki. Posól i posyp kolendrą. Podawaj natychmiast.

Przepis z Polsat Food Network