ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

pokuczaj

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super dodatek do obiadu, bardzo smaczny

pokuczaj

Składniki:

pokuczaj

 

Sposób przygotowania:

pokuczaj
Mięso umyć, pokroić w kostkę i z pokrojoną cebulą dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać dwa jajka, sól, pieprz, wyrobić ciasto.
Uformować duże kule.
Z bułki okroić skórkę i pokroić w drobną kostkę.
Kule maczać w roztrzepanym jajku i obtaczaćw pokrojonej bułce.
Smażyć we frytkownicy , następnie na 5 minut wstawić potrawę do piekarnika gorącego, podlać woda.Podawać polanym masłem.

Tagi:

jajko jajka