Sposób przygotowania:
pokuczaj
Mięso umyć, pokroić w kostkę i z pokrojoną cebulą dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać dwa jajka, sól, pieprz, wyrobić ciasto.
Uformować duże kule.
Z bułki okroić skórkę i pokroić w drobną kostkę.
Kule maczać w roztrzepanym jajku i obtaczaćw pokrojonej bułce.
Smażyć we frytkownicy , następnie na 5 minut wstawić potrawę do piekarnika gorącego, podlać woda.Podawać polanym masłem.
Dodać dwa jajka, sól, pieprz, wyrobić ciasto.
Uformować duże kule.
Z bułki okroić skórkę i pokroić w drobną kostkę.
Kule maczać w roztrzepanym jajku i obtaczaćw pokrojonej bułce.
Smażyć we frytkownicy , następnie na 5 minut wstawić potrawę do piekarnika gorącego, podlać woda.Podawać polanym masłem.
marietta