Sposób przygotowania:
Pokuczaj czyli mięsne kule
Mięso przełożyć do miski,dodać żółtko. Cebulę zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do mięsa. Dodać przyprawy i wymieszać. Stopniowo dodawać bułkę tarta i wyrabiać mięso,powinno być zwarte. Uformować duże kule ( mniej więcej wielkości piłki do tenisa) i odłożyć do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie z bułek odciąć skórkę a miękisz pokroić w mała kostkę. Pokrojoną bułkę wysypać na talerz i panierować w niej mięsne kule,dociskając bułkę odrobinę aby nie spadła podczas smażenia. Na patelnie mocno rozgrzać olej i smażyć kule na rumiano z obu stron (pilnować temperatury oleju aby bułeczka się nie przypaliła ale mięso usmażyło się w środku). Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać. Smacznego!
edytaha