halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Polędwica po angielsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna pieczona polędwica wołowa.

Polędwica po angielsku

Składniki:

Polędwica po angielsku

 

  • polędwica wołowa 1,5 kg
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • przyprawa do pieczeni 2 łyżeczki
  • masło 50 gram
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Polędwica po angielsku
Polędwicę myjemy , osuszamy.Następnie nacieramy sokiem z cytryny , oprószamy solą, pieprzem , przyprawą i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie obsmażamy na maśle z obu stron.Tłuszcz ze smażenia wlewamy do brytfanki , wkładamy mięso do średnio nagrzanego piekarnika . Pieczemy ok. 1 godz. Podlewamy co 10 minut powstałym sosem z pieczenia.