Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Polędwica w czosnku pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

I do ziemniaczków i do kanapek. Zawsze smakuje pysznie.

Polędwica w czosnku pieczona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polędwica w czosnku pieczona

 

Sposób przygotowania:

Polędwica w czosnku pieczona
Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.
Polędwica w czosnku pieczona
Mięso natrzeć oliwą i przyprawami oraz obłożyć czosnkiem.
Polędwica w czosnku pieczona
Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.