misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Polędwica wieprzowa nadziewana jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać mięso polane sosem z ziemniakami z wody.....

Polędwica wieprzowa nadziewana jabłkami

Składniki:

Polędwica wieprzowa nadziewana jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwica wieprzowa nadziewana jabłkami
Rozciąć obydwie polędwice tworząc 2 jednakowe płaty, natrzeć solą.
Jabłka obrać i pokrajać na cienkie plastry, śliwki namoczyć i pozbawić ich pestek.
Nałożyć jabłka i śliwki na płat polędwicy, przykryć drugim i dobrze zesznurować.
Obrumienić mięso z obu stron, podlać wodą i dusić do miękkości.
Mięso pokrajać w plastry, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Podawać mięso polane sosem z ziemniakami z wody.