Sposób przygotowania:
Polędwica wieprzowa nadziewana jabłkami
Rozciąć obydwie polędwice tworząc 2 jednakowe płaty, natrzeć solą.
Jabłka obrać i pokrajać na cienkie plastry, śliwki namoczyć i pozbawić ich pestek.
Nałożyć jabłka i śliwki na płat polędwicy, przykryć drugim i dobrze zesznurować.
Obrumienić mięso z obu stron, podlać wodą i dusić do miękkości.
Mięso pokrajać w plastry, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Podawać mięso polane sosem z ziemniakami z wody.
Jabłka obrać i pokrajać na cienkie plastry, śliwki namoczyć i pozbawić ich pestek.
Nałożyć jabłka i śliwki na płat polędwicy, przykryć drugim i dobrze zesznurować.
Obrumienić mięso z obu stron, podlać wodą i dusić do miękkości.
Mięso pokrajać w plastry, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Podawać mięso polane sosem z ziemniakami z wody.