Sposób przygotowania:
Poledwica wieprzowa w warzywach
Sok z cytryny mieszamy sobie z 4 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru. Wkładamy do tego mięso i marynujemy około 1 godziny. W tym czasie kroimy marchewkę w ukośne plasterki. Gotować ją jakieś 15 minut w małej ilości osolonej wody. Ziemniaczki całe (ale bez skórki) ugotować też 15 minut w małej ilosci osolonej wody. Wyjmujemy mięso z marynaty i obsmażamy na oleju jakieś 15 minut. Wkładamy mieso w folię aluminiową. Sos ze smażenia mieszamy z marynatą, dodajemy marmoladę, sól i pieprz. Gotujemy około 3 minuty na małym ogniu. Marchew podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso odwijamy z folii, kroimy na 2 cm plasterki. Podajemy na 1 półmisku. Mięso na srodku, obłożone marchewką i ziemniakami polane odrobinką sosu. Resztę sosu przelewamy do sosjerki. Smacznego!