ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Poledwica wieprzowa z jablkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mieso umyc ,osuszyc natrzec pieprzem i curry.

Poledwica wieprzowa z jablkami

Składniki:

Poledwica wieprzowa z jablkami

 

  • 1 kg poledwiczek wieprzowych
  • 4 kwasne jablka
  • 3 cebule
  • olej curry
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Poledwica wieprzowa z jablkami
Wstawic na 1 godzine do lodowki.Rozgrzac olej zrumienic mieso na zloty kolor.Przelozyc do zaroodpornego naczynia.Na pozostalym tluszczu podsmazyc pokrojone jablka i cebule,Smazyc krotko.Mieso oblozyc cebula i jablkami podlac woda piec 15-25 min w temperaturze ok 200 stopni.