KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Polędwica wołowa, delikatnie obsmażona.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polędwica w egzotycznej parze.

Polędwica wołowa, delikatnie obsmażona.

Składniki:

Polędwica wołowa, delikatnie obsmażona.

 

  • 100 gram polędwicy wołowej,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kawałek melona,
  • dobra oliwa,
  • do dekoracji polecam czerwony dowolny egzotyczny owoc,

 

Sposób przygotowania:

Polędwica wołowa, delikatnie obsmażona.
Na gorącej patelni obsmażamy polędwicę po kilka minut z każdej strony, zachowując delikatne surowe mięso w środku, usmażone mięso odstawiamy w ciepłe miejsce aby odpoczęło. Talerz dekorujemy zielonym melonem i owocem egzotycznym. Polędwicę układamy starannie na środkowej części talerza, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy delikatnie dobrą oliwą. Do dekoracji możemy użyć dowolne warzywa układając ciekawa kompozycję. SMACZNEGO.