Sposób przygotowania:
Polędwiczka a'la łososiowa
Z polędwiczek usuwamy błonki, myjemy je i osuszamy. Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Następnie czosnek rozcieramy nożem na desce i mieszamy go z 1 łyżeczką przypraw. Tak przygotowaną masą czosnkową nacieramy polędwiczki. Układamy w dużym naczyniu i posypujemy przyprawami tak, aby całe przyprawy pokryły mięso. Naczynie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 4 dni. Co 12 godzin polędwiczki obracamy na drugą stronę. Mięso puści minimalną ilość wody. Po czterech dniach mięso układamy na kratce od piekarnika, a pod spodem umieszczamy blachę wyścieloną papierem lub folią (podczas pieczenia z mięsa będzie wydzielał się tłuszcz, zapobiegnie to pobrudzeniu blachy). Piekarnik nastawiamy na 80 stopni i suszymy nasze mięso przez godzinę. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 50 stopni, włączamy termoobieg i suszymy jeszcze 40 minut. Mięso zostawiamy w piekarniku aż wystygnie. Później wkładamy je do lodówki i dobrze schłodzimy. Wówczas mięso nabierze czerwonego kolorku w środku. Życzę smacznego :)