eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1712]

Polędwiczki duszone Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne duszone polędwiczki wieprzowe.

Polędwiczki duszone Eli

Składniki:

Polędwiczki duszone Eli

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki duszone Eli
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki ze wszystkich stron.Do polędwiczek dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę razem smażyć.Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,paprykę,kostkę mięsną,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas uzupełniając wodę.Polędwiczki wyjąć z rondla.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Polędwiczki pokroić w plastry.Smacznego!

Ja podałam polędwiczki z młodymi ziemniaczkami i młodą kapustą zasmażaną.

Tagi:

przyprawy