Sposób przygotowania:
Polędwiczki duszone Eli
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki ze wszystkich stron.Do polędwiczek dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę razem smażyć.Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,paprykę,kostkę mięsną,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas uzupełniając wodę.Polędwiczki wyjąć z rondla.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Polędwiczki pokroić w plastry.Smacznego!
Ja podałam polędwiczki z młodymi ziemniaczkami i młodą kapustą zasmażaną.
Ja podałam polędwiczki z młodymi ziemniaczkami i młodą kapustą zasmażaną.
Natala1210
msewka
kasik12