Sposób przygotowania:
Polędwiczka na grzybowej kaszy gryczanej
Grzyby suszone moczyć w około 1 l zimnej wody (przez około 30 min). Następnie ugotować na średnim ogniu przez około 20-25 minut. Odcedzić grzyby - wywar zostawić (do ugotowania kaszy gryczanej).
Polędwicę wołową pokroić na plasterki (im cieńsze tym delikatniejsze), oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać mięso z sosem sojowym i odstawić na około 15 minut.
Po 15 minutach usmażyć. Kasze gryczaną ugotować w wywarze grzybowym (przez około 15 min tak, żeby nie była rozgotowana).
Na patelni podsmażyć cebulkę z grzybami, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Na wierzchu położyć polędwiczki.
Podawać z sosem pomidorowym.
Polędwicę wołową pokroić na plasterki (im cieńsze tym delikatniejsze), oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać mięso z sosem sojowym i odstawić na około 15 minut.
Po 15 minutach usmażyć. Kasze gryczaną ugotować w wywarze grzybowym (przez około 15 min tak, żeby nie była rozgotowana).
Na patelni podsmażyć cebulkę z grzybami, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Na wierzchu położyć polędwiczki.
Podawać z sosem pomidorowym.