Sposób przygotowania:
Polędwiczka w sosie chrzanowym
MIĘSO:
Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15-20 minut na małym ogniu.
SOS:
Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!
Gotowe mięso kroimy w plastry, polewamy sosem. Pychotka!
Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15-20 minut na małym ogniu.
SOS:
Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!
Gotowe mięso kroimy w plastry, polewamy sosem. Pychotka!
szyna