Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne mięciutkie mięso w pysznym i aromatycznym sosie. Rozpływa się w ustach. Polędwica jest bardzo soczysta. I szybko ją się przygotowuje.

Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym

 

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • sól,pieprz,papryka słodka,papryka ostra,vegeta
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1 łyżeczka oleju + do smażenia
  • mąka do obtoczenia
  • 3 liście laurowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym
Polędwiczkę pokroić w plastry. Lekko rozbić tłuczkiem. Olej wymieszać z przyprawami. Do marynaty włożyć polędwiczkę. Przykryć i wstawić do lodówki na noc. Plastry polędwiczki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Wlać wodę, dodać listki laurowe i dusić na małym ogniu około 30 minut. Przyprawić solą i pieprzem i wyjąć liście laurowe.Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Tagi:

przyprawy