Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Polędwiczki drobiowe panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne polędwiczko drobiowe smażone w panierce ze zmielonych płatków kukurydzianych połączonych z mąka i tarta bułką.

Polędwiczki drobiowe panierowane

Składniki:

Polędwiczki drobiowe panierowane

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki drobiowe panierowane
Umyta i oczyszczoną pierś dzielimy pod skosem na paski.

Przyprawiamy mieszanką z soli, pieprzu i papryki.

Na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, na drugi wsypujemy mąkę, bułkę tartą i zmielone płatki kukurydziane, dobrze razem mieszamy, można dodać jeszcze szczyptę słodkiej papryki.

Na patelni rozgrzewamy olej, kawałki piersi panierujemy w suchej panierce, w jajku i ponownie w suchej panierce i od razu układamy na patelni, smażymy z obu stron zna złoty kolor. 

Tagi:

mięso kurczak