Sposób przygotowania:
Polędwiczki drobiowe panierowane
Umyta i oczyszczoną pierś dzielimy pod skosem na paski.
Przyprawiamy mieszanką z soli, pieprzu i papryki.
Na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, na drugi wsypujemy mąkę, bułkę tartą i zmielone płatki kukurydziane, dobrze razem mieszamy, można dodać jeszcze szczyptę słodkiej papryki.
Na patelni rozgrzewamy olej, kawałki piersi panierujemy w suchej panierce, w jajku i ponownie w suchej panierce i od razu układamy na patelni, smażymy z obu stron zna złoty kolor.
Przyprawiamy mieszanką z soli, pieprzu i papryki.
Na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, na drugi wsypujemy mąkę, bułkę tartą i zmielone płatki kukurydziane, dobrze razem mieszamy, można dodać jeszcze szczyptę słodkiej papryki.
Na patelni rozgrzewamy olej, kawałki piersi panierujemy w suchej panierce, w jajku i ponownie w suchej panierce i od razu układamy na patelni, smażymy z obu stron zna złoty kolor.