katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Polędwiczki drobiowe w marynacie i panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Polędwiczki są kruche i smaczne. Można je podać jako dodatek do obiadu albo też z ulubionym sosem i surówką.

Polędwiczki drobiowe w marynacie i panierce

Składniki:

Polędwiczki drobiowe w marynacie i panierce

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki drobiowe w marynacie i panierce
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Do czosnku dodajemy olej i przyprawę i razem mieszamy.

Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy dość mocno solą i pieprzem.

Polędwiczki dodajemy do marynaty i obtaczamy je w niej. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.

Po wyjęciu panierujemy polędwiczki w roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce.

Smażymy na rumiano.