katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Drobiowe polędwiczki w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne drobiowe polędwiczki z dodatkami choć bez dodatków też są smaczne .W panierce i bez panierki.

Drobiowe polędwiczki w panierce

Składniki:

Drobiowe polędwiczki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe polędwiczki w panierce
Polędwiczki drobiowe myjemy i lekko rozbijamy.Mięso oprószamy solą i pieprzem. Panierkę przygotowujemy z roztrzepanego jajka z odrobiną wody i osobno tartą bułkę.Polędwiczki panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano ale nie przypiekamy zbytnio.

Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki a następnie układamy na każdej polędwiczce . Ser przekrawamy na połowy albo kroimy w paski i przykrywamy nim owoce. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera.