Sposób przygotowania:
Drobiowe polędwiczki w panierce
Polędwiczki drobiowe myjemy i lekko rozbijamy.Mięso oprószamy solą i pieprzem. Panierkę przygotowujemy z roztrzepanego jajka z odrobiną wody i osobno tartą bułkę.Polędwiczki panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano ale nie przypiekamy zbytnio.
Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki a następnie układamy na każdej polędwiczce . Ser przekrawamy na połowy albo kroimy w paski i przykrywamy nim owoce. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki a następnie układamy na każdej polędwiczce . Ser przekrawamy na połowy albo kroimy w paski i przykrywamy nim owoce. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
cheffko