Sposób przygotowania:
Polędwiczki w marynacie miodowo-musztardowej
1. Najpierw marynata: musztardę i miód wymieszałam z oliwą, solą, pieprzem i papryką.
2. Do marynaty wrzuciłam całe polędwiczki i odstawiłam do lodówki na dłuższa chwilę (pół godziny lub całą noc)
3. Obrałam i poprzecinałam na pół fasolkę i pokroiłam marchewkę, ugotowałam. Dodałam kawałek masła.
4. Ziemniaczki umyłam i ugotowałam w skórkach w osolonej wodzie. Kiedy były miękkie, odcedziłam i wrzuciła do nich kawałek masła, zamieszałam delikatnie garnkiem, że masło pokryło całe ziemniaczki.
5. Polędwiczki zawinęłam w folię i piekłam w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około pół godziny. Podałam z ziemniaczkami i warzywami.
2. Do marynaty wrzuciłam całe polędwiczki i odstawiłam do lodówki na dłuższa chwilę (pół godziny lub całą noc)
3. Obrałam i poprzecinałam na pół fasolkę i pokroiłam marchewkę, ugotowałam. Dodałam kawałek masła.
4. Ziemniaczki umyłam i ugotowałam w skórkach w osolonej wodzie. Kiedy były miękkie, odcedziłam i wrzuciła do nich kawałek masła, zamieszałam delikatnie garnkiem, że masło pokryło całe ziemniaczki.
5. Polędwiczki zawinęłam w folię i piekłam w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około pół godziny. Podałam z ziemniaczkami i warzywami.