Sposób przygotowania:
Polędwiczki drobiowe z warzywami.
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki jak na frytki. Tak sami kroimy cukinię. Kapustę szatkujemy, szczypiorek kroimy drobno, tak samo paprykę w drobne piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy połowę czerwonej przyprawy. Wrzucamy ziemniaki aby się zarumieniły z każdej strony, jak będą rumiane dorzucamy do nich cukinię. Gdy cukinia zmięknie i nabierze rumieńców dodajemy pokrojoną w paski polędwiczkę i posypujemy resztą przyprawy. Całość dusimy chwilę pod przykryciem. Gdy polędwiczka się zetnie, zawartość patelni wykładamy na talerz, a do patelni wlewamy pół szklanki wody i wrzucamy kapustę z papryką i szczypiorkiem. Przykrywamy aby się udusiło i odparowały resztki z mięsa i cukinii. Gdy kapusta zmniejszy swoją objętość odkrywamy aby odparowała, a na samym końcu solimy do smaku. Pomidora obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Do kapusty wrzucamy mięso i warzywa aby się ponownie podgrzało. Wykładamy na talerz, posypujemy pomidorami lekko solimy.